Katoenen Kussenslopen

Klanten Beoordeling

Katoenen Kussenslopen

Het is heerlijk om, aan het einde van de dag, in een lekker bed te nestelen, tot rust te komen en een welverdiende rustige nacht tegemoet te gaan. Kussens met een katoenen kussensloop liggen zacht en zijn goed luchtdoorlatend. Juist door deze eigenschappen is katoen ideaal om het gehele jaar te gebruiken. Het is het meest gebruikte materiaal voor beddengoed en daarom is de keuze in kleuren en maten zeer uitgebreid.

Voordelen van katoen

Katoenen stoffen worden al zo lang gemaakt en zullen ook nog lang gebruikt worden omdat het zoveel voordelen heeft. Deze voordelen zijn:

  • het voelt zacht aan
  • het is soepel
  • het is luchtdoorlatend
  • het is vocht absorberend.

Een ander positief punt van dit materiaal is dat beddengoed het gehele jaar te gebruiken is; in de zomer voelt het koel en is het absorberend en in de winter is houdt de lichaamswarmte vast.

Katoenen beddengoed is ook zeer gebruiksvriendelijk; het is sterk, goed absorberend, maar ook makkelijk te strijken en kan op hogere temperaturen gewassen worden. Vanwege al deze voordelen wordt het ook veel gebruikt in de mode, badtextiel en in het interieur voor bijvoorbeeld gordijnen of sierkussens. En ook vandaag de dag worden er nog katoenen luiers gekozen voor baby's en kleine kinderen. Dit is minder belastend voor het milieu dan de kunststof soorten.

Biologisch katoen

Waar wereldwijd een steeds grotere vraag naar is, is biologische katoen. Iedereen wordt zich er steeds meer bewust van dat de chemische pesticide en stoffen voor kunstmest die worden gebruikt niet gezond zijn voor mens en natuur. Daarom is de productie van biologische katoen de afgelopen jaren gestegen. Hoewel nog lang niet al het katoen op deze manier wordt geproduceerd, is het aantal biologische katoenplantages groeiende. De belangrijkste kenmerken van de productie van biologisch katoen is dat er geen synthetische pesticiden worden gebruikt en dat er wordt gewerkt met biologische bemesting afkomstig van plantaardig en dierlijk afval. Door deze duurzame manier van produceren hebben de boeren, hun familie en het vee een betere en gezondere leefomgeving. Ook zorgt het ervoor dat er duurzamer met de grond wordt omgegaan zodat er nog lang op geteeld kunnen worden, niet alleen katoen maar ook andere gewassen.

Katoen is de ideale stof voor lekker zacht en luchtig beddengoed. Voor iedereen die mooi, makkelijk te combineren en comfortabel beddengoed wil is katoen de ideale optie.

Katoenplant

In Midden-Amerika wordt op dit moment de meeste katoen geproduceerd. De vezels worden gewonnen uit de opperhuid van de zaden. Deze vezels worden tot draden gesponnen; hoe langer de vezel, hoe fijner het weefsel is en dat verhoogt de kwaliteit van het katoen. Van zichzelf heeft een katoenen stof een bruin-geelachtige kleur, maar deze is eenvoudig te verwijderen door de stof te bleken. Egyptische katoen wordt gezien als de hoogste kwaliteit katoen vanwege de lengte en de zuiverheid van de vezels. Er zijn bronnen die aanduiden dat zelfs duizenden jaren voor Christus mensen al katoen gebruikten om stoffen mee te produceren. Tegenwoordig is het nog steeds een populaire stof en kan het voor vele doeleinden gebruikt worden.

Katoenen Kussenslopen Er zijn geen producten in deze categorie