Molton Kussenslopen

Klanten Beoordeling

Molton Kussenslopen

Zoekt u goede Molton kussenslopen?

Terwijl u lekker ligt te slapen transpireert u zonder dat u er wellicht erg in heeft. Om uw kussen en matras hier tegen te beschermen is het aan te raden om een molton kussensloop en hoeslaken te gebruiken. Deze beschermen het kussen en matras wat de levensduur hiervan ten goede zal komen en het slaapcomfort zal verhogen. Zo kunt u zonder zorgen heerlijk rustig verder slapen en de molton kussenslopen ongemerkt hun werk laten doen.

Molton kussensloop

Molton is een dikke wollen, halfwollen of katoenen effen stof die is geweven in een keperbinding. De stof kan aan één of beide kanten geruwd zijn, wat we moltoneren noemen. Het voelt donsachtig, wollig aan en het wordt veel gebruikt voor warme, dikke dekens. De belangrijkste eigenschap van molton is dat het zeer sterk vocht absorberend is, waardoor het ook ideaal is om als bescherming voor het hoofdkussen en matras te gebruiken.

De meest voorkomende afmetingen van de kussenslopen zijn 50x70 of 60x70 cm en ze worden vaak geleverd in een set van twee stuks. Vrijwel alle moltons zijn in het wit. Aangezien ze gebruikt worden onder de normale kussenslopen en hoeslaken, is de kleur vaak minder belangrijk.

Waar molton ook wel voor wordt gebruikt is als voering van gordijnen. Dit geeft niet alleen een luxe uitstraling, maar het houdt in de winter ook de kou buiten in de zomer de warmte. Vooral wanneer de ramen enkel glas hebben, is dit een goede isolatie.

Extra opties

Naast de normale hoeslakens van molton zijn deze ook te verkrijgen met een waterdichte zijde. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld kinderen die af en toe nog in hun bed plassen. Zo blijft het matras tegen de urine beschermd. Er zijn ook kussenslopen verkrijgbaar van stretch, deze zijn een katoen gecombineerd met een synthetische stof.

Voor iedereen is er een molton kussensloop beschikbaar. Ook voor mensen met een huisstofmijt allergie. Voor hen zijn er kussenslopen te verkrijgen die hiertegen zijn behandeld.

Wassen kussensloop

Een katoenen molton kan op hoge temperatuur gewassen worden, waardoor het goed schoon te houden is. Maandelijks wassen houdt de molton hygiënisch en zo blijft het comfort gewaarborgd. Een molton van wol kan gewassen worden op 40 graden of naar de stomerij worden gebracht. Doordat deze minder heet gewassen kan worden, word huisstofmijt niet gedood en daardoor is een katoenen molton hygiënischer.

Voor het eerste gebruik is het aan te raden om de katoenen molton eerst te wassen, aangezien het altijd iets zal krimpen. Na de eerste keer wassen heeft het de perfecte pasvorm aangenomen en zal het zijn vocht absorberende vermogen vanaf het eerste gebruik ten goede komen.

Molton kussenslopen zijn ideaal om uw hoofdkussen te beschermen tegen transpiratie en de levensduur van het kussen te verlengen. Wilt u langer plezier hebben van uw beddengoed, dan is molton de perfecte basis hiervoor.

Molton Kussenslopen Er is 1 product.

Toont 1 - 1 van 1 item
Toont 1 - 1 van 1 item