Donzen dekbed

Klanten Beoordeling

Donzen dekbed

Lekker slapen en uitgerust wakker worden dat willen we allemaal en dat kan met een dozen dekbed! Donzen dekbedden worden over het algemeen ervaren als zeer comfortabel; zacht en warm. Daarom is het donzen dekbed ook dermate populair. Dons is een van nature voorkomend product en is over het algemeen afkomstig van de eend en gans. Naarmate de dons vlok groter is; is de isolerende werking eveneens groter. Dit houdt in dat naarmate de vogel groter is en naarmate deze meer gehard is; zal de dons vlok meer isolerend zijn. De gans die voornamelijk voorkomt in zeer koude streken heeft daarmee dus dons veren die uitermate geschikt zijn voor de vulling van zeer isolerende echter lichte dekens.

Eenden dons of ganzen dons

De keus tussen deze twee typen dons is zeer afhankelijk van je eigen slaap voorkeur. Uiteraard wil je een optimaal slaap klimaat creëren en eventueel voor je partner. De keus tussen eenden of ganzen dons kan dan ook gevoelig liggen omdat tussen deze twee een gewichtsverschil zit. Bij eenzelfde warmte klimaat is het eenden dons dekbed zwaarder dan dat van het ganzen dons dekbed juist omdat de ganzen dons vlok simpelweg groter is en daarmee een hogere isolerende waarde heeft. Minder dons is benodigd om het zelfde resultaat te bereiken! Er is tevens een redelijk verschil tussen ganzen dons in warme en koude streken. Ganzen dons afkomstig uit koude streken zijn gehard en dus groter omdat de gans een hogere isolatiewaarde nodig heeft. Dit alles komt u ten goede in uw keus tussen verschillende typen donzen dekbedden.

Open structuur donzen dekbedden

Donzen dekbedden zijn gevuld met dons en hebben dus veel lucht ruimte en hebben daarmee een zeer open structuur. Dit houdt in dat aan de ene kant een grote isolerende werking is gecreëerd door de grote hoeveelheid vastgehouden lucht. Aan de andere kant houdt de open structuur geen vocht vast. Dit is maar goed ook omdat tijdens je nachtelijke rust een redelijke hoeveelheid aan waterdamp uitstoot. Omdat dit ongestoord naar de buitenlucht wordt afgevoerd blijft het niet zitten in je dekbed. Een derde voordeel is tevens ook dat bij een 100% donzen dekbed de afvoer van teveel aan opgebouwde warmte gewoonlijk is. Niet teveel maar ook niet te weinig wordt afgevoerd naar de buitenlucht. Het donzen dekbed heeft de eigenschap in de natuurlijke balans van warmte een stabiel evenwicht te vinden.

Advies bij keuze donzen dekbed

Ok; we weten allemaal dat donzen dekbedden erg aangenaam zijn en fijn om in te liggen. Het knusheidsgehalte komt tot een toppunt. Allemaal om ervoor te zorgen dat je je aangenaam voelt zodra je in de foetus houding ligt in je bed. Slapen in een donzen bed is vertederend; zacht; omarmend en knus. Het geeft je alles wat je nodig hebt om snel in slaap te komen. Ben je rusteloos en je gaat even onder de dekens; dan ben je zondermeer zo in dromenland. Dat is precies wat wij voor ogen hebben. Je moet goed; lang en door en door slapen. Een goede nachtrust dat is waar het om draait. Wij kunnen je een totaal beeld schetsen wat nodig is om een compleet optimaal slaap klimaat te creëren. Optimaliseren van bed hardheid; dons zachtheid; dekbed zwaarte; kussen zachtheid spelen hierbij een belangrijke rol. In al deze zaken kunnen wij jou uitgebreid informeren over hoe je het beste je slaapkamer comfort kunt maximaliseren. Geen enkele slaapkamer vraag is vreemd voor ons. Vraag het maar; en wij staan klaar voor jou!

"

Donzen dekbed Er zijn 15 producten.

per pagina
Toont 1 - 12 uit 15 items
Toont 1 - 12 uit 15 items